Értékesítés: +36 (96) 556 458

KAVOSZ lízing

December közepéig még elérhető a kedvezményes KAVOSZ lízing!

A jelenleg elérhető állami támogatású, kedvező kamatozású lízingről való tudnivalókat, rövid cikkünkben tekintjük át.


Mi egyeltalán az a KAVOSZ?

2010-ben a KAVOSZ Zrt. leányvállalataként megalakult a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt., amelynek fő tevékenysége hitel- és pénzkölcsön nyújtása a kisvállalati, ezen belül is a mikrovállalati ügyfélkör számára. A Társaság alapvető célja a lehető legtöbb – banki módszerekkel nem, vagy nem megfelelően finanszírozott – hazai mikro-és kisvállalkozás hitelhez jutásának javítása, elsősorban az állami kamattámogatás biztosításával. A szervezet tulajdonosa a Vállalkozók és Munkáltatók országos szövetsége (VOSZ) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.1

A Széchenyi Lízing MAX+ alap feltételei

A Széchenyi Lízing MAX+-hoz biztosított állami támogatásnak köszönhetően a vállalkozás által a lízing futamideje alatt fizetendő nettó ügyleti kamat a teljes futamidőre fix 5%/év. Mivel a lízing államilag támogatott konstrukció, a legtöbb feltétel előre meghatározott, így bank és bank lízingajánlata között, csak néhány kisebb eltérés lehet.

A finanszírozási cél meghatározott: új vagy használt kisteherautók (kivéve a Pick -upnak vagy terepjárónak minősülő eszközök, a 25 MFt+ÁFA összeget meghaladó vételárú gépjárművek, quadok), 9 vagy több személyes kisbuszok köthetőek be

A finanszírozási forma zárt vagy nyíltvégű pénzügyi lízing.
Zártvégű lízing esetén, az önerő befizetése és a bank által finanszírozott összeg kiutalása után a finanszírozó bank az autó teljes vételáráról állít ki végszámlát a lízingbevevő felé, magukra a havi lízingdíjakra így nem rakódik áfa. Áfakörös vállalkozóként a számla áfáját a finanszírozó által kiállított számla után, tehát az első lehetőségnél vissza is lehet igényelni. A futamidő végén nincsen maradványérték, az autó az összes lízingdíj és egyéb felmerülő tartozás kiegyenlítése után a lízingbevevő tulajdonába kerül.

A nyíltvégű lízing egy olyan finanszírozási konstrukció, amely lehetőséget biztosít Önnek arra, hogy alacsony költségen üzemeltethesse eszközeit, a beszerzés ÁFA tartalma a jogszabályban meghatározott módon visszaigényelhető akár személygépjármű esetén is. Maradványértékes konstrukcióként a havi részletek mértéke tovább csökkenthető. Amennyiben a lízingelt eszközt vállalkozás céljaira használja, úgy a lízingdíjak tőkerészre eső ÁFA tartalma jogszabályban meghatározott feltételekkel visszaigényelhető, akár személygépjárművek esetén is. Ezen felül a lízingdíj kamatrésze költségként elszámolható. A futamidő végén a lízingbevevőt vételi- és vevőkijelölési jog illeti meg, de dönthet az eszköznek a lízingbeadó számára történő visszaadásáról is.

Természetesen, mivel a gépjármű eszközként szerepel a lízingbevevő cég könyveiben, így amortizációja költségként elszámolható, a finanszírozási formától függetlenül.

A lízing kamatjára a bank és a teherautókereskedő sem építhet plusz jutalékot, így a fizetendő kamat minden banknál egységesen fix 5% / év.

A futamidő 36 - 84 hónap között választható.

A minimum önerő bankonként eltérő, de áfatartalommal értékesített jármű esetén, általában minimum a bruttó összeg 30%-a.

A szerződéskötési díj egyszer fizetendő, a finanszírozott összeg 2,5%-a, de maximum 2.500.000.- Ft

A lízing igénylésének folyamata cégünknél

A kedvezményes lízing igénylésének ügymenete csupán annyiban tér el egy szokványos, piaci lízingtől, hogy a kedvezményre jogosultságot a KAVOSZ-nál, ügyfelünknek kell, személyesen elbíráltatni. A további adminisztratív ügyintézést azonban teljes egészében tapasztalt kollégáink végzik.

Válassza ki lízingelni kívánt eszközét, kérjen finanszírozási ajánlatot, és válasszon a Széchenyi Lízing MAX+ befogadásban résztvevő Regisztráló Irodák közül a www.kavosz.hu oldalon. Keresse a választott iroda ügyintézőjét tájékoztatás kérés céljából, illetve egyeztessen vele a kérelem benyújtásával kapcsolatban. Ezzel párhuzamosan a nálunk lefoglalt eszközre kollégáink elindítják a banki bírálatot, melyhez bekérik a szükséges céges és magán adatokat, okmányokat. A finanszírozási összeg a finanszírozó pénzügyi intézmény saját belső szabályzata és döntése alapján kerül megállapításra. Amennyiben egy bank által felkínált finanszírozott összeget és feltételeket kedvezőtlennek találják cégünknél van lehetőség arra is, hogy további bankok finanszírozási ajánlatát is megigényeljük.
A sikeres ügyintézés és a teherautó fizikai elkészülése után már csak az önerő és az átadási költségek megfizetése szükséges, és át is veheti névre írt autóját, munkára készen!

Az igénylés online berögzítéséhez szükséges KAVOSZ belépéshez az alábbi linken lehet regisztrálni: https://ugyfelfiok.kavosz.hu/login

A további, részletes tudnivalók a támogatásról a KAVOSZ honlapján találhatóak: https://www.kavosz.hu/hitelek/szechenyi-lizing-max-plusz/




1: https://www.kavosz.hu/a-kavoszrol/